Ești fericit…

Ești fericită?

Să îi întrebăm pe cei adulți, care au copii, de exemplu:

„Da, sunt fericit că sunt copiii bine, sunt acum majori, la casele lor, iar eu pot călători alături de femeia iubită…lucru pe care mi-l doream demult. Important e că sunt sănătos și am pe cineva lângă mine, alături de care mă pot bucura de viață.”

Poate există, dar poate că nu… – o rețetă a fericirii.

Lucrurile diferă de la caz la caz. Însă pot afirma, cu siguranță, că există o rețetă dulce a fericirii pentru cei ce SE IUBESC.

Care e rețeta?

E iubirea și pasiunea.

Ingredientele de care ai nevoie?

Multă senzualitate, încredere, imaginație…alături de care, bineînțeles, vor veni săruturi și mângâieri…

Te las pe tine să continui lista 🙂

Condiția umană face ca lucrurile să nu evolueze mereu așa cum ne dorim: apar dezamăgiri, tristeți, probleme… Dar secretul e să ne bazăm pe sentimentul din noi. Dacă dăruim iubire, vom culege iubire. Fericirea vine din împărtășirea iubirii pe drumul vieții alături de cei cu care conviețuim. Formăm împreună o aură imensă de energie dătătoare de dragoste, care se răsfrânge asupra tuturor celor care intră în acest spațiu.

Ceea ce lansăm e ceea ce primim.

Doar iubirea liberă, încrezătoare, fără suspiciuni, obsesii și spontanietăți poate aduce adevărata fericire într-un cuplu. Lumea e plină de experiențe, povești, însă toate se unesc într-o singură rețetă a iubirii.

Cum se schimbă o femeie când crede că nu mai este iubită?

Atunci când în relație există un stres, schimbările sunt firești.

Femeia, de exemplu, își schimbă emoțiile, comportamentul sau gândurile cu scopul de a primi atenție, de a fi ascultată. Încercarea de a schimba lucrurile denotă o inițiativă de a câștiga respectul și iubirea bărbatului. Ea caută să schimbe bărbatul pentru a obține iubirea de care are nevoie. Și nu îi vine ușor să facă acest lucru. Ea renunță, uneori, la imaginea unei femei puternice și demne pentru a deveni labilă emoțional și a cerși respect, căldură și gratitudine.

Bărbatul, ca reacție, poate trece din obiectiv în subiectiv: el încearcă să facă orice pentru ca partenera lui să fie mulțumită. Totodată, el încearcă să devină mai stăpân pe situație, mai sfidător și mai ostil în încercarea de a soluționa anumite probleme… Unui bărbat în vine greu, în general, să-și schimbe comportamentul. Iar femeia nu observă acest lucru. Pentru că un bărbat tinde să se schimbe doar atunci când el se simte respectat și apreciat, și nu invers. Iar femeia, la rândul său, reușește să se schimbe atunci când se simte în siguranță, are tot ce e nevoie în familie și este înțeleasă și iubită. În cazul în care bărbatul nu reușește să își mulțumească partenera, el renunță în mod pasiv la orice tentativă de a o mai face fericită, fără să își mai schimbe comportamentul.

Cum îl descurajează femeia pe bărbat?

Ea mereu îi reproșează lucruri.

Fie că nu a venit la timp acasă, ori nu a achitat ratele la credit la timp, sau nu s-a ocupat de copii ca la carte, deci îl rănește neintenționat dând vina pe anumite circumstanțe. Făcând observații, femeia crede că îl va motiva să se schimbe. Din păcate, ea îl va îndepărta și mai mult, fără să țină cont de natura și sentimentele lui.

Care sunt pașii spre fericire?

Pentru a-ți comunica sentimentele față de partener, trebuie, mai întâi să simți. Vorbește mai mult cu partenerul despre ceea ce simți, dezvoltă-ți această latură. Bărbații de exemplu, nu simt nevoia de a se deschide foarte mult și de a împărtăși lucruri. Ei au o altă natură. Femeile, însă, trebuie să împărtășească tot ce simt în legătură cu partenerul de viață, altfel ele riscă să cadă pradă tristeților, dezamăgirilor și depresiei. Pentru că, atunci când ascultă emoția femeii, el învață să devină mai conștient de propriile lui emoții. Începe să simtă compasiune și înțelegere. Iar femeia, astfel, începe să dăruiască mai mult și să-și vindece rănile, prin acceptare, recunoștință, încredere, iubire și acceptare.

Dacă înveți să ai grijă de relația ta în momentele de stres, câștigi motivația de a dărui și te eliberezi de orice experiență negativă! Ca femeie, oferă-i timp și spațiu pentru a găsi soluții, fii pozitivă, caldă și înțelegătoare.

Numai așa, vei deveni ceea ce îți dorești iar fericirea ți se va citi pe chip!

Da, nu e ușor (cum am mai zis…), dar iubirea învinge orice!

Cu drag, Paula.