Weekend-ul este un prilej de răsfăț pentru familie. Iată o rețetă simplă și delicioasă de păstrăv la cuptor, pe placul oricui!

Ingrediente

  1. 3 păstrăvi proaspeți
  2. 1 lămâie
  3. 4-5 linguri ulei de măsline
  4. 200 ml vin alb
  5. 2 cepe
  6. 3 căţei de usturoi
  7. 1-2 foi dafin
  8. sare, piper

Mod de preparare

1. Curăță bine peştii de solzi, branhii şi intestine și spală-i cu apă rece. Fă-le mici creste de 1-2 cm cu cuțitul, unge-i cu sare, piper și zeamă de lămâie. Pune peștele la rece timp de 10 minute și încinge cuptorul.

2. Toacă ceapa și usturoiul și pune-le în tava unsă cu ulei. Pune peștii în tavă și adaugă vinul, împreună cu sarea, piperul și foile de dafin.

3. Acoperă tava cu pește cu folie de aluminiu și dă-o la cuptor pentru 20 de minute la 180 grade, după care mai las-o fără folie 20 de minute, la 150 grade. Pe parcurs, unge peștii cu sosul din tavă pentru a se rumeni. La final se ornează cu verdeață și se servește cald, alături de o salată, orez sau piure de cartofi.

Poți folosi aceeași rețetă și pentru alt soi de pește, după propriul tău gust.

Poftă bună!