Fie că vrei să pregătești o cină sau un prânz, rețeta de pui îți va deveni un ajutor rapid și sigur atunci când vrei să faci ceva cremos, delicios și sățios.

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 500 g ciuperci
  • 200 g smântână
  • 200 g cașcaval,
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 60 g făină albă
  • ulei de măsline
  • verdețuri italiene
  • sare și piper

Mod de preparare

Se taie ceapa mărunt și se pune într-un vas la cuptor (fie ceramic fie din sticlă termorezistentă) împreună cu uleiul de măsline.

Se adaugă pieptul de pui tăiat fâșii, asezonat cu sare, piper și verdețuri italiene și se lasă la cuptor pentru circa 20 de minute până amestecul începe să fiarbă. În paralel, ciupercile se taie felii și se călesc până le scade apa. Se pot fierbe un pic și cartofii tăiați cubulețe.

Se adaugă ciupercile și cartofii în carnea de la cuptor, se pune o folie de staniol deasupra vasului și se introduce din nou la cuptor pentru 10 de minute.

Între timp, pregătim sosul alb: se topește untul într-o cratiță și se adaugă treptat făina până se obține o pastă. Apoi se adaugă laptele și se amestecă în continuu la foc mic. Când amestecul se îngroașă, se adaugă smântâna și jumătate din cașcavalul ras.

Se amestecă totul la foc mic, până se omogenizează. Când ingredientele din cuptor s-au întrepătruns, se îndepărtează folia și se toarnă sosul alb și restul cașcavalului ras.

Totul se lasă circa 20 de minute la cuptor până se rumenește. 

Poate fi servit alături de o salată.

Poftă bună!