O metodă excelentă de a te răcori pe o vreme toridă și de a-ți răsfăța, totodată, papilele gustative, este să-ți prepari ceva aromat și rece acasă, din ingrediente naturale.

Există multe sucuri pe care le poți prepara singur, folosind fructe, legume, cuburi de gheață și plante aromate cum ar fi menta sau rozmarinul. Ca prin magie, cu o simplă apăsare de buton la blender, poți transforma orice ingrediente într-o băutură răcoritoare minunată!

Iată un cocktail aromat și plin de culoare pe care îl poți prepara acasă pentru tine și copii sau pentru gașca ta de prieteni.

Limonadă cu pepene roșu și mentă

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • Un pepene roșu
  • 2 pahare de apă
  • 5 linguri de miere
  • 1 lămâie (sau limetă)
  • 2 crenguțe de mentă

Mod de preparare

Pune apa, mierea și crenguțele de mentă într-o oală la aragaz, pe foc mediu. Lasă totul să ajungă la fierbere, după care stinge focul și lasă amestecul să se infuzeze timp de o oră.

Pune într-un blender lămâia (sau limetă) tăiată cubulețe împreună cu pepenele roșu, de asemenea, tăiat în bucăți. După ce ai obținut un piure, adaugă peste el lichidul cu mentă din oală și amestecă bine până se combină toate ingredientele. Dacă vrei ca acest cocktail să fie mai subțire, mai adaugă apă.

Servește în pahare, cu cubulețe de gheață, decorând cu câte o frunză de mentă și o felie de lămâie sau limetă, după cum vezi și în pozele de mai jos. Un simplu cocktail devine o adevărată artă!

O vară minunată să ai!