Știm cu toții care sunt proprietatile benefice ale produselor din pește asupra sănătății. În acest articol am pregătit pentru gospodine o rețetă de pește care este ușor de gătit și din care iese o mâncare delicioasă!

Știucă la cuptor

Peștele gătit după rețeta de mai jos iese foarte suculent, aromat și gustos.

Ar fi foarte bine ca știuca să se marineze 24 de ore, dar pentru o preparare mai rapidă poate sta în marinadă și 4-5 ore.

Ingrediende:

2 știuci (cam de 1,5 kg)

2 crenguțe de mentă și busuioc

6 felii de lămâie

Pentru marinadă:

1 linguriță de sare

1 linguriță de boia de ardei dulce

1 linguriță de usturoi tocat

1 linguriță de ierburi provansale sau italiene

1 linguriță de cimbru macinat

1 linguriță de sos Worchester

1 lingură de ulei de măsline

un praf de piper negru

Mod de preparare:

Curățăm știucile proaspete de solzi și măruntaie și le tamponăm cu prosoape de hartie.

Omogenizăm toate ingredientele pentru marinadă până obținem un amestec gros.

Crestăm nițel peștele și îl ungem cu acest amestec prin interior, pe experior și prin tăieturile făcute. Introducem crenguțele de mentă și busuioc și feliile de lămâie în interiorul peștelui, după care îl invelim în folie alimentară și îl punem în frigider să se marineze.

Încingem cuptorul la 190-200 grade, iar când este preîncălzit, punem știucile într-o tavă de copt, după care îi scoatem folia, le punem feliile de lămâie în crestături și le dăm la cuptor.

Peștele se gatește maxim 25 de minute, altfel își pierde suculența și devine uscat.

În cazul în care știucile cântăresc mai mult de 1,5 kg, le puteți lăsa 35-40 minute la cuptor.

Peștele poate fi servit pe pat de salată, orez, piure de cartofi sau sparanghel.

Poftă bună!