Pentru multă lume, momentele alături de cei dragi în Duminica Paștelui nu se compară cu nimic, mai ales când masa e plină de bunătăți și delicii.

Pasca din brânză și stafide, fără aluat, este un produs sănătos, tradițional de Paște, perfect de mâncat chiar și atunci când e rece.  Se prepară foarte ușor și nu-ți ia mult timp!

Ingrediente:

  • 1 kg brânză dulce de vaci (de preferat brânza moale în găletușă)
  • 200 gr smântână
  • 200 gr zahăr
  • 50 gr unt
  • 150 gr stafide
  • 4 ouă
  • 200 gr griș
  • un pliculeț de zahăr vanilat
  • un pliculeț de praf de copt

Mod de preparare:

Se bat ouăle și zahărul cu un tel, atât  cât să fie omogenizate. Dacă bați ouăle prea mult, pasca de va lăsa. Se încorporează brânza, apoi se adaugă smântâna și se amestecă până se obține o pastă omogenă. Se adaugă grișul în ploaie și se amestecă treptat, după care se pune în compoziție praful de copt și zahărul vanilat. La final, se adaugă stafidele și se amestecă. Între timp, preîncălzim cuptorul la 180 grade și ungem o tavă de copt (de preferat, una rotundă) cu unt. Turnăm compoziția în tavă și o dăm la cuptor. Când pasca se rumenește în proporție de 40%, se scade temperatura cuptorului până la 150 grade și se lasă la copt până se coace bine și se rumenește complet. Timpul de gătire este de aproximativ 30 de minute.

Pasca se poate personaliza, orna după plac, se poate acoperi cu gem de fructe sau chiar ciocolată.

Poți prepara acest desert în orice perioadă a anului, nu doar de Paște.  Este un produs bun pentru diabetici, în cazul în care folosești îndulcitor în loc de zahăr. Iar pentru cei care au intoleranță la gluten, pot înlocui grișul cu migdale măcinate.

Poftă bună și Sărbători Fericite!