Faci lucrurile cum trebuie, încerci să reușești multe și să obții succes, însă ai uneori senzația că bați pasul pe loc. Sentimentul de plafonare este normal atunci când ai nevoia de o schimbare: schimbare de job, de anturaj, de prieteni etc. Dacă te regăsești printre cele descrise mai jos, înseamnă că e timpul să schimbi lucrurile spre binele tău.

Nu-ți faci prieteni noi

Ai câțiva prieteni încă din școală, din facultate și cam atât. Ce ar fi să îți extinzi harta de contacte și să găsești lume care are are aceleași interese și preocupări ca și tine? Prieteni noi – oportunități noi! Asta nu înseamnă că trebuie să uiți de vechii tăi amici, însă oamenii noi te pot încuraja să faci un pas înainte și să nu mai bați pasul pe loc.

Nu ai grijă de sănătatea ta

Un stil de viață sănătos este o tendință extrem de utilă, care nu se limitează doar la niște poze cu smoothie-uri plasate pe facebook. O alimentație echilibrată, exercițiile fizice, vizitele periodice la medicul de familie te pot ajuta să-ți menții ritmul activ de viață, fără să-ți pierzi energia și entuziasmul. Or bolile nu te vor face decât să rămâi în urmă, să te izolezi de tot ce ți-ai planificat să realizezi. Minte sănătoasă în corp sănătos!

Ții cont prea mult de opiniile altora

De ce vrei să te căsătorești, de exemplu? Pentru că îți iubești foarte mult partenerul de viață sau pentru lumea spune că e timpul să faci asta?

Ținând cont mereu de opiniile celorlalți, încerci să le faci pe plac. Astfel, uiți de propriile tale nevoi, preferințe și te complici. Este adevărat că uneori e bine să ții cont de sfaturile celor care au experiență, însă nu trebuie să depinzi în totalitate de ele. Dacă vrei să reușești în viață, devino tu prietenul tău cel mai bun și fii cel care vrei tu să fii.

Trăiești în trecut

Ce simți atunci când pronunți cuvântul “trecut”? Ești fericit, ești mai încrezător sau dimpotrivă, mai trist? Indiferent în ce direcție îți arată busola, nici un sentiment din trecut nu se aliază prezentului. Nostalgia îți consumă energia, timpul și îți poate schimba relațiile cu cei din jur.

A fi fericit aici și acum o artă a minții care spune stop idealizării trecutului și te transpune în prezent, muncind și aspirând spre un viitor frumos.

Dacă există lucruri în viața ta care te împiedică să fii fericit, încearcă să faci o schimbare!