Femeia contemporană: o femeie independentă, încrezătoare pe care o sperie cuvântul „mediocritate”. Tot mai mult remarcăm faptul că femeile știu să-și apere drepturile și modalitățile de auto-realizare în fața bărbaților, mai ales când e vorba de un prieten, soț sau iubit. La început iubită, apreciată, iar peste ani – jignită de bărbat, femeia nu se mai privește la fel în oglindă. S-ar părea că…a o jigni nu e mare bai. I-ai aruncat 2-3 vorbe și ai plecat, în timp ce ea a rămas cu sufletul sfâșiat.

Orice bărbat adevărat, care-și dorește să păstreze relația cu femeia iubită, trebuie să memorizeze următoarele reguli, aș spune, al frazelor pe care nu trebuie să le rostească niciodată în adresa ei.

„Ești o proastă!”

Unii bărbați cred că femeia trebuie să fie frumoasă și atât. Mulți se căsătoresc cu femei care să arate bine, să fie bune gospodine, iubărețe, cu alte cuvinte – să le fie mai mult utile în casă și în pat, fără să vorbească prea mult. Inteligența s-ar părea că nu contează. Prin urmare, complimentul  „Ești o proastă” este o frază normală pentru unii bărbați. În același timp, femeia contemporană nu poate tolera astfel de jigniri, pentru că ea nu se simte deloc inferioară bărbatului nici intelectual, nici material. Așadar, ai grijă ce-i vorbești!

 „Nu ești o femeie adevărată.”

Dacă pentru un bărbat, fraza „Nu ești bărbat” este ca un cuțit în spate, atunci pentru o femeie modernă fraza respectivă este un atac la feminitatea, senzualitatea, tandrețea și maternitatea ei.

„Unde ai fost?”

Prin această frază, nu doar că îi invadezi spațiul ei personal, ci îi demonstrezi și un grad de gelozie. Unii spun că gelozia înseamnă iubire, dar nu este așa. Gelozia denotă mai mult egoism, orgoliu, lipsa de control emoțional și dominație. O femeie adevărată nu va suporta mult timp aceste chestiuni și, probabil, într-o zi nu va mai veni acasă și va rămâne acolo „unde a fost”.

„Nu uita unde ți-e locul!”

Siiiiiiigur. La cratiță. Nu?

Ei bine, responsabilitățile în casă trebuie împărțite în mod egal. Este normal ca și bărbatul să stea la cratiță, să aibă grijă de copii, să spele vasele etc., nu doar femeia. Pentru că femeia merge și ea la serviciu, vine obosită, are nevoie de sprijin și nu este obligată să execute anumite ordine precum „Pune ceva pe masă! ” sau „Ia du-te în beci și adu damigeana aia cu vin. ” O femeie modernă nu i se subordonează unui bărbat și nu face ceva pentru că TREBUIE, ci pentru că VREA.

„Nu-i bună mâncarea.”

O frază ucigașă! Ok, dacă femeia mai poate tolera fraze de genul „hei, nu-ți stă prea bine în rochia asta” sau „te-ai machiat greșit… „, păi faza cu mâncarea este e neiertat. Îi critici borșul? Nu-ți place piftia? Mai bine taci și dă-i de înțeles în alt mod cum ți-ar plăcea să fie mâncarea, decât să o critici. Lovitura către abilitățile culinare ale femeii se poate încheia chiar și cu o despărțire.

„Câți bani să-ți dau?”

De ce ar trebui să se ajungă la întrebarea asta? La capitolul bani în cuplu, femeia trebuie să aibă acces constant la banii din casă, nu să umble cu cerșitul. Sau ai putea, la o adică, să îi furnizezi periodic pe card niște bani, astfel ca ea să nu simtă lipsa banilor și să nu simtă nevoia de a cere.

„Nu-i așa că sunt al naibii de tare? Ți-a plăcut?”

Fii băiat inteligent și nu îndrăzni să-i spui asta după ce ați făcut dragoste. După așa ceva, femeia are nevoie de vorbe dulci, nu de întrebări fără sens. Ai fost cum ai fost și nu poți schimba nimic. Și…Nu! Nu ai fost al naibii de tare!

 „Fosta mea o făcea mai bine ca tine…”

O frază sută la sută fatală. E tot ce trebuie să-i spui unei femei pentru ca ea să plece. Faptul că fosta iubită era mai bună la pat decât femeia actuală, îl poți ține pentru tine. Nu o călca în picioare spunându-i astfel de lucruri. Adevărul nu este întotdeauna o opțiune bună.

„Fostul tău era un tâmpit.”

Să știi că o femeie va păstra mereu o memorie câtuși de frumoasă despre fostul… Așa că nu încerca să-i jignești amintirile și fostul iubit, pentru că riști să fii chiar tu următorul „fost”.

 „Ești grasă!”

Aici chiar riști să întreci orice limite și să fii de neiertat. Indiferent de greutate și forme, nu îi reproșa acest lucru. Acest lucru o poate traumatiza psihic sau chiar îi poată dăuna sănătății, pentru că își va dori în mod disperat să slăbească prin diete drastice și nesănătoase. Aspectul femeii trebuie să fie ceva sacru pentru bărbatul său, ori el nu poate decât să o admire și să o accepte așa cum este ea.

Iubește femeia, fă-i cât mai multe complimente din suflet, respect-o, sprijin-o din toate punctele de vedere și ea te va iubi toată viața!