Ești un bărbat arătos, ai gusturi bune, dar se mai întâmplă să faci greșeli care îți ruinează stilul vestimentar?

S-ar putea ca greșeala ta să țină, mai degrabă, de nerespectarea unor principii care sunt trecute cu vederea chiar și pe blogurile de modă.

Așadar, am scris acest articol cu 19 reguli vitale pe care fiecare bărbat trebuie să le respecte pentru a putea arăta mai bine.

1. Nu încheia cel mai de jos nasture al sacoului au a flanelei. Dacă haina ta are trei nasturi, încheie-l pe cel din mijloc și, uneori pe cel de sus. Cel de jos trebuie să rămână desfăcut – asta e regula.

2. Scoate eticheta de pe manșonul sacoului înainte de a-l îmbrăca.

3. Sacourile sau gecile noi au, de obicei, un fir alb pe umeri. Îndepărtează-l înainte să te îmbraci.

4. Intrările buzunarelor ar trebui să fie deschise. Taie firele care încheie buzunarele.

6. Nasturele de sus al sacoului este opțional. Gulerele unor sacouri sunt realizate astfel încât nasturele de sus este pur decorativ și nu trebuie încheiat.

7. Dacă ai pantofi maro, pune-ți și o centură de aceeași nuanță. Pentru pantofi negri – centură neagră. Acest lucru se referă mai mult la stilul clasic, la îmbrăcămintea business și nu la stilul casual unde poți asorta liber aceste accesorii.

8. Dacă optezi pentru bretele la pantaloni, exclude cureaua. Este total greșit să le porți pe amândouă.

9. Manșetele cămășii trebuie să se vadă de sub cele ale sacoului, cu circa 1-2 cm. În mod ideal, o cămașă cu manșetă ar trebui să ajungă la rădăcina degetului mare, în orice moment, chiar și atunci când te deplasezi. În cazul în care manșeta se mută atunci când ridici brațele, înseamnă că ai o problemă cu lungimea mânecilor cămășii.

10. Încă o regulă pentru stilul clasic bărbătesc este lungimea pantalonilor: marginea trebuie să atingă ușor pantoful și nu trebuie să se plieze. În cazul în care pantalonii se pliază pe lateral sau în spate, înseamnă că îți sunt prea lungi.

11. Pardesiul sau paltonul pe care îl porți trebuie să îți fie pe măsură, nu să atârne pe tine. Cu alte cuvinte, atunci când ești îmbrăcat, trebuie să-ți poți strecura lejer mâna în buzunar. Atât. Dacă în buzunar îți încape până și pumnul, înseamnă să pardesiul îți este mare.

12. Cravata trebuie să ajungă la catarama centurii. Nu trebuie să fie nici mai scurtă, nici mai lungă.

13. Sacoul nu trebuie să-ți fie mai lung decât geaca.

14. Nu purta zilnic haine negre. Altfel, lumea va crede că te-ai preoțit sau ești în doliu.

15. Nu purta pantofi sau cizme cu botul pătrat. Nu arată bine!

16. Nu purta niciodată șosete lungi cu pantaloni scurți sau șosete cu sandale.

17. Dacă asortezi o cămașă cu blugi, asigură-te că ți-ai pus și o curea (sau bretele, dacă porți și o jachetă).

18. În sezonul cald, nu ieși la plimbare în șlapi de cauciuc. Aceștia sunt concepuți doar pentru plajă, piscină și atât!

19. Nu purta niciodată articole de îmbrăcăminte din poliester, decât dacă mergi la o sală de sport sau la o petrecere tematică.

Cunoști bărbați care încalcă aceste reguli și își ruinează stilul vestimentar? Share-uiește cu ei acest articol!
Adaugă un comentariu