În acest material am decis să adun cele mai în vogă modele de fulare/eșarfe de sezon, care nu numai că te vor încălzi pe vreme rece, dar și îți vor completa perfect aspectul de iarnă.

S-ar părea că fără o eșarfă este dificil să-ți imaginezi cel puțin o ținută în sezonul rece. Cu toate acestea, acestea foarte des sunt asortate cu ținuta. Așadar, cum încadrăm corect o eșarfă de iarnă?

Probabil, cel mai versatil model la care te poți gândi, este o eșarfă mare împletită, cu franjuri fine ce arată elegant și, în același timp, se pretează cu orice îmbrăcăminte, fără excepție. Ceea ce este important, e că acest tip de eșarfe sunt confecționate cel mai des din fie din lână pură, fie dintr-un amestec de lână și cașmir, ceea ce le va conferi longevitate în uz.

Cele mai potrivite nuanțe pentru fularele împletite sunt cele de gri neutru și bej sau culori complexe și pasteluri delicate. Cu toate acestea, trebuie să iei în considerare că textura eșarfei ar trebui să fie densă, cu împletituri subțiri și fine care se vor asorta cu orice look. Sau, de exemplu, o eșarfă roșie se va potrivi perfect cu o îmbrăcăminte sport sau de avangardă (de exemplu: pălării pufoase, căști de urechi sau chiar șepci de baseball fără vizieră).

Zici că moda clasică e plictisitoare? Nici vorbă! Dacă păstrezi tendința actuală a hainelor și pui accentele ca la carte, fularele clasice se vor armoniza perfect cu ținuta ta. Simplitatea liniilor și a culorii fularului se va împrieteni cu un aspect casual și chiar cu niște pantofi pe tocuri.

O opțiune mai îndrăzneață (pentru cele care adoră moda, dar le este frică de ger) este eșarfa de blană. Ok, nu vorbim aici de acele modele de blănuri de nurcă cu zeci de nuanțe maro. Personal, sunt adepta protecției mediului și a animalelor, de aceea voi vorbi despre eșarfele din blană artificială, care sunt de-a dreptul spectaculoase și, pe alocuri, ironice: acestea au nuanțe luminoase, imprimeuri și patchwork-uri, iar cea mai bună combinație cu o astfel de eșarfă este cea cu o jachetă sau un palton trendy.

Cum am menționat, cele mai în vogă eșarfe sunt cele împletite sau tricotate. Astea sunt favoritele divelor. Se poartă lejer în jurul gâtului, asortate cu o căciulă împletită, pălărie, glugă etc. Li se mai spune și ”eșarfele fără început și sfârșit” care pot fi purtate după propriul plac: înfășurate în jurul gâtului (stilul Chloe) sau ca o glugă liberă (în stilul Molly Goddard).

În fine, nu te poți decide în privința culorii? Regula e simplă: nu există reguli! Eșarfa poate avea mai multe culori, împletite în blocuri neuniforme, sau poate fi de o culoare pe o față și de altă culoare pe verso… Alegerea culorii îți aparține!

Ți-a plăcut articolul? Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori și pe pagina noastră de Facebook. 
Adaugă un comentariu