Mai e un pic și….yeeee! Vine primăvara – anotimpul reînvierii a tot ce e viu pe pământ, anotimpul când ne cuprinde cu toată puterea ei lumina și căldura gingașă a soarelui primăvăratec și anotimpul care ne trezește emoții de dragoste și plăcere de la tot ce ne înconjoară! Primăvara suntem mai exaltați, ne simțim mai liberi, lăsăm hainele groase în dulap și ne dorim să ne reînnoim garderoba cu rochițe lejere și fine, de primăvară.

Am sortat câteva modele de rochii, care am considerat că vor fi mai solicitate în acest sezon. Ele constau, mai ales, în mobilitatea țesăturii și stilul romantic.

Rochiile cu decupaj seducător la talie sunt cele mai răspândite și mai seducătoare. Decupajele pot fi bizare sau modeste, la spate sau în față, dar și pe părțile laterale, accentuându-ți talia fină. Poți opta pentru o lungime până în pământ sau una scurtă. Rochia scurtă cu decupaj la talie îți va da aspectul păpușii Barbie. Senzualitatea va fi accentuată prin rochia lungă, fără decolteu adânc, însă farmecul fiind ascuns anume în acel decupaj.

Rochiile stil tunică în vrac sunt ideale pentru un piept mic și fizic fragil. Croiala liberă, țesătura ultra ușoară și decolteul foarte adânc, vor fi ținuta perfectă pentru acest tip de femei. Mai sunt numite și rochii de domnișoare. Decolteul poate fi decorat cu o bijuterie fină, sclipitoare. 

Rochiile croșetate redau întotdeauna senzația de confort și sunt foarte populare primăvara și vara, nu doar iarna. Tricotarea mai fină decât cea de iarnă este prezentată în culori fine, cu umeri dezgoliți și ornamentate cu dantelă. Poți face o combinație reușită din dantelă cu tricot, alegând care să domine, iar lungimea fiind una pe potriva înălțimii tale. Se recomandă să alegi o lungime nu mai jos de genunchi, iar dacă ești mai mică de statură, poți opta pentru lungimea maximă. 

Rochiile din mătase cu print floral nu vor fi trecute cu vederea nici în acest sezon. Finețea și delicatețea țesăturii vor cădea pe siluetă accentuându-ți trăsăturile fine ale corpului, iar printul floral te vor evidenția din mulțime. Aceste rochii le poți purta în oficiu, dar și în oraș, la cină cu prietenii, sau într-o vizită. Țesătura poate fi semitransparentă, astfel încât vei reda lejeritatea supremă a acestei rochii și te va asemăna cu o floare gingașă și plăpândă. 

Rochiile în stil polka dots sunt adorate de către femeile care știu să pună accent pe stil. Alege rochiile polka dots în culorile roșii, maro, pastelate cu boburile mici sau mășcate. Croiala poate fi diferită, stil cămașă cu guler, cu colan sau înfoiate la mâneci și umeri. Lungimea potrivită este nu mai jos de genunchi. 

Rochiile sacou vor persista și în acest sezon, acestea fiind neobișnuite și originale. Este un stil îndrăzneț care este purtat cel mai adesea de femeile care vor să-ți evidențieze silueta bine și formele conturate frumos. Această rochie o poți asorta cu o pălărie și geantă mare. 

Am prezentat doar câteva idei de rochii ce pot să ocupe loc în garderoba ta din acest sezon al primăverii 2020. Sper că ți-a fost util și vei ține cont de ele.