O persoană care poate să îndeplinească o sarcină la serviciu, dar nu este dispusă să facă acest lucru din cauza efortului pe care trebuie să-l depună, se consideră o persoană leneșă. Chiar și așa, leneșii pot fi eficienți la muncă, din următoarele considerente:
1. Leneșii caută cea mai ușoară și mai eficientă modalitate de a îndeplini o sarcină.
Bill Gates, fondatorul Microsoft, a declarat: „Voi încerca întotdeauna să găsesc o persoană leneșă pentru muncă, pentru că va găsi multe modalități ușoare de a rezolva o sarcină”. Într-adevăr, un astfel de angajat va căuta o modalitate de a termina mai repede proiectul și de a încerca să obțină cel mai bun rezultat din prima!
2. Leneșii sunt optimizatori calificați.
O persoană leneșă nu vede nici un plus în munca monotonă, așa că întotdeauna încearcă să automatizeze procesul. Or’ datorită unor astfel de inventatori, mătura a fost înlocuită de aspiratorul manual, iar cel manual de un aspirator robotic.
3. Persoanele leneșe folosesc cu pricepere tehnologia.
Nu este necesar să inventezi ceva nou pentru a optimiza procesele, pentru că poți utiliza evoluții gata dezvoltate! Persoanele leneșe verifică în mod constant apariția noilor tehnologii pentru a vedea dacă a apărut ceva care le-ar putea îndepărta de sarcinile de rutină. Leneșii sunt la curent cu toată tehnologia inovatoare!
4. Leneșii își stabilesc corect prioritățile.
Înainte de a încerca să realizeze un lucru, oamenii leneși se întreabă de ce ar face acest lucru. Constatările le permit să nu mai piardă timp și efort pe lucruri minore care au un efect redus asupra rezultatului.
La începutul secolului XX, economistul italian Vilfredo Pareto a formulat o lege, potrivit căreia 20% din eforturi reprezintă 80% din succes. În consecință, 80% din eforturi vor contribui doar cu 20% efort. Conform acestei legi, este mult mai profitabil să aplici efortul minim cu instrumentele potrivite.
5. Persoanele leneșe știu cum să se relaxeze.
O persoană harnică vede o însărcinare ca pe un maraton și depune un efort maxim într-un timp scurt, după care se relaxează. În aceeași perioadă de timp, o persoană leneșă îndeplinește același lucru dar cu mai puțin efort, dar se simte mai relaxată și practic nu este expusă la stres.
6. Leneșii sunt lideri buni.
Lenea, în combinație cu inteligența, formează liderii excelenți. O persoană leneșă este considerată un lider bun pentru că știe să distribuie inteligent sarcinile între angajații proiectului.
7. Leneș nu înseamnă prost.
Cei care sunt leneși, dar isteți, au tendința să pună întrebări și să caute soluții pentru a-și ușura munca. Dacă cei harnici și inteligenți se mulțumesc doar să se încadreze în anumite tipare și să respecte niște reguli, atunci cei leneși nu se feresc să pună întrebări și să caute noi abordări. Astfel, nonconformismul îi face pe leneși să fie văzuți ca oameni inteligenți și lideri buni in orice companie.
Comenteaza