Pielea este martorul tăcut al vârstei pe care o avem și, totodată, un barometru ce indică și evaluează starea noastră generală de sănătate. Îmbătrânirea reprezintă un proces natural, firesc, de care majoritatea se tem. Încercând să o mascăm cum putem noi mai bine, apelăm la diverse metode și produse care să ne mențină pentru cât mai mult timp tinerețea. Acidul hialuronic este artileria grea, achiziționată și utilizată cu entuziasm de multe femei, întrucât, asigură o hidratare eficientă a pielii prin cantitatea mare de apă ce o atrage și o reţine.

Fiind o substanţă produsă în mod natural de organism, dar și un ingredient folosit regulat în produsele anti-aging sau de îngrijire a pielii, acidul hialuronic acţionează atât ca agent de amortizare, cât şi ca agent de lubrifiere pentru articulaţii, nervi, păr şi ochi. Odată cu înaintarea în vârstă, capacitatea organismului de a produce acid hialuronic se diminuează, drept urmare, este facilitată apariția ridurilor și pierderea elasticității pielii.

Beneficiile acidului hialuronic

  • Estompează ridurile

Acidul hialuronic acoperă spațiul dintre fibrele de colagen şi elastină, creând imaginea unei „saltele”, în care fibrele de colagen şi elastină reprezintă „arcurile de susţinere”, în timp ce acidul hialuronic constituie „spuma poliuretanică” ce împiedică întinderea arcurilor.

  • Favorizează sinteza de colagen și asigură elasticitatea pielii

Acidul hialuronic îmbunătățește conținutul de umiditate, revitalizează straturile exterioare ale pielii, sporind astfel elasticitatea și fermitatea pielii cu până la 96%. Dacă vom furniza o cantitate necesară de acid hialuronic în organism, vom menţine şi o cantitate optimă de colagen în ţesuturi, ajutând astfel la intensificarea efectului anti-aging.

  • Previne și  ameliorează unele probleme de sănătate

  • tratarează artrozele – fiind un agent activ în asimilarea apei și a altor substanțe protective, acidul hialuronic este un sprijin de nădejde pentru articulațiile sistemului osos, demonstrându-și eficacitatea în tratarea artrozelor (boli cronice degenerative care afectează articulațiile). Injectarea cu acid hialuronic se face doar de către un specialist;
  • tratează ulcerațiile de la nivelul pielii – cercetările efectuate în acest domeniu au confirmat faptul că acidul hialuronic accelerează procesul de cicatrizare, reducând inflamația si facilitând regenerarea celulară, în așa fel încât, țesuturile deteriorate să fie înlocuite cu unele sănătoase, într-un timp scurt;
  • tratează afecțiunile respiratorii – aerosolii ce conțin acid hialuronic ameliorează hiperactivitatea bronșică la persoanele cu astm și bronhopneumonie.

Surse alimentare de acid hialuronic

Stimularea sintezei de acid hialuronic poate fi realizată și prin consumul unor alimente care să asigure păstrarea și îmbunătățirea funcțiilor vitale și să prevină instalarea unor afecţiuni precum osteoartrita, fibromialgia. Specialiștii ne recomandă să adoptăm o dietă variată în alimente ce conțin substanțe antioxidante, esențiale în producerea acidului hialuronic.

  • fructe: ananas, portocale, kiwi, lămâi, struguri, caise, căpșuni, pepene, avocado etc;
  • leguminoase: conopidă, morcovi, dovlecel, castraveți, broccoli, spanac, roșii, cartofi, sfeclă de zahăr, pătrunjel etc;
  • pește: ton, macrou, hering sau somon;
  • supe și ciorbe care conțin cartilaje, piele și articulații de păsări;
  • produse pe bază de soia;
  • alte alimente: carne albă, brânzeturi slabe, ouă, ceai verde, arahide, semințe de dovleac, orez etc.

Contraindicaţii și atenționări

Injectarea cu acid hialuronic poate genera efecte secundare (vânătăi, roşeaţă şi umflături) care vor dispărea în cel mult 3 zile.

Cu o săptămână înainte de procedură, se interzice utilizarea anticoagulantelor, antiinflamatoarelor și aspirinei. Câteva zile după intervenție, se vor evita solarul, duşurile cu apă fierbinte şi masajul zonei injectate.

Tratamentul cu acid hialuronic nu este indicat:

  • persoanelor ce suferă de boli autoimune, diabet și alte tulburări ale sistemului imunitar;
  • persoanelor care urmează un tratament cu antiinflamatoare, anticoagulante;
  • persoanelor alergice la compusul de bază;
  • femeilor însărcinate sau celor care alăptează.

Informează-te bine înainte de a alege să folosești un anumit produs. Există mai multe tipuri de acid hialuronic, așa că, vei avea nevoie de un sfat specializat pentru a-l putea găsi pe cel mai potrivit.

Nu există pe lumea asta femei sau bărbați urâți, ci doar oameni care încă nu au învățat cum să se iubească mai mult și să aibă grijă atât de frumusețea lor, cât și de sănătate. Depinde de tine ce alegi ca să păstrezi tinerețea nu doar în suflet, dar și pe chip.

Împărtășește cu noi secretul tinereții fără bătrânețe pe care l-ai descoperit singură sau pe care ți l-au spus alții!

Adaugă un comentariu