Chiar dacă vara este pe sfârșite, încă mai ai timp să te bucuri de vacanță și să colecționezi amintiri de neuitat. Se spune că amintirile ne sunt dăruite de Dumnezeu pentru a ne bucura de trandafiri în decembrie. Pozele făcute vara pe plajă ne îmbracă cu amintiri ce ne vor ține de cald până la următorul sezon estival. Fotografiile memorabile nu se fac, ci se creează, așa că, aparatul de fotografiat nu este decât un accesoriu. Ingredientele de bază sunt pasiunea, imaginația și povestea pe care vrem să o transmitem celorlalți. Litoralul ne oferă șansa de a imortaliza priveliști uimitoare, de a surprinde stări și reacții din jur, ne permite să jonglăm cu emoțiile copilului din noi și să privim dincolo de instantaneele clasice ce au devenit clișee.

Probabil că mulți dintre voi sunt curioși să afle ce trucuri folosesc profesioniștii ca să creeze adevărate capodopere fotografice sau cum alți oameni reușesc să fie mulțumiți de felul cum arată în poze.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le rețineți este că nu există oameni non-fotogenici, există oameni care nu știu cum să pozeze.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta în această privință.

În primul rând, nu te lăsa descurajată!
Mereu vor exista persoane care nu vor aprecia fotografiile tale. Până la urmă, este important să îți placă ție ce vezi și cum te vezi.

Caută puncte de focalizare.

Se poate întâmpla ca pe plajă să surprinzi o scenă frumoasă, dar care să nu transmită nimic, să fie plictisitoare. Așa că, ar fi bine să cauți un punct de interes sau unul de focalizare, astfel încât, să ofere privitorilor o imagine relaxantă și plăcută ochiului. Poate fi vorba de o simplă pereche de ochelari rătăciți prin nisipul fierbinte, de o carte uitată pe șezlong sau de un mesaj de dragoste așternut pe malul mării, șters pe jumătate de valuri. Pune accent pe lucrurile simple, mărunte, dar care pot naște amintiri prețioase, tocmai bune de pus în albumul tău de vacanță.

Nu uita de expresia facială și de poziție.

În cazul în care forma feței tale este rotundă, ar fi bine să întorci capul puțin într-o parte în momentul în care faci o poză. Dacă vrei să maschezi un nas proeminet, apleacă ușor capul pentru ca să obții un profil mai echilibrat.
În timp ce părul tău se joacă în bătaia vântului, caută cu privirea razele soarelui. Această imagine conferă mai multă savoare fotografiei și îți va da o stare de libertate, senzația că simți aerul, că adulmeci aroma mării.

Alege lumina potrivită.

Dacă nu știai, lumina trebuie să se răsfrângă la fel pe toată fața. În caz contrar, umbrele nu vor face decât să-ți întunece zona de sub ochi, părând ca și cum ai avea cearcăne.Totodată, ele mai accentuează și nasul, făcându-l să pară mai mare.

Îmbracă costumul de baie potrivit.

Optează pentru un costum de baie care să-ți mascheze micile imperfecțiuni și care să îți pună în valoare punctele forte. Un costum deschis la culoare îți va lumina tenul, în timp ce culorile închise slăbesc.

Fii tu însăți!

Relaxarea și naturalețea sunt artileria grea, ele dau verdictul final. Un zâmbet forțat nu va face decât să simți încordare.

Tu cum te simți în fața aparatului de fotografiat ? Ce trucuri folosești pentru o poză perfectă?
Adaugă un comentariu