În timp ce telefoanele smart, ultrasubțiri și ecranele mari, devin tot mai populare printre cumpărători, piața ne uimește cu un model de telefon – cel mai mic din lume: Zanco Tiny T1.

S-ar părea că Zanco a fost creat mai mult în glumă, însă este un telefon funcțional de pe care poți apela și trimite mesaje. Are un ecran OLED de 12,5 mm cu o rezoluţie de 64×12 pixeli și cântăreşte numai 13 de grame.


Zanco este telefonul perfect pentru nostalgicii care vor să se întoarcă în anii 2000… Cu toate acestea, este destul de greu de utilizat din cauza tastaturii foarte mici. Producţia Zanco T1 este finanţată prin intermediul unei campanii de crowdfunding de pe Kickstarter, care a strâns deja peste 60.000 de dolari, din peste 1000 de comenzi. Printre funcţiile lui Zanco T1 regăsim un port de încărcare USB, un microfon şi un slot de nano SIM, telefonul funcționând doar în rețeaua 2G.

Telefonul nu costa mai mult de 200 de lei și are o baterie care ține 3 zile în standby. Poți stoca pe el 300 contacte telefonice și 50 SMS-uri.