Compania Westinghouse Electric & Manufacturing a creat o capsulă a timpului pe care a îngropat-o în 1939 și urma să fie deschisă peste 5000 mii de ani de la îngroparea sa la o adâncime de 15 metri sub pământ. Cercetătorii, însă, nu au avut răbdare și au dezgropat acest buncăr de circa 400 tone greutate.

S-a constatat că în capsulă au fost introduse treizeci și cinci de articole de zi cu zi, împreună cu 75 de diferite tipuri de metal, plastic, țesături și cereale, țigări, cărți, lucrări de artă contemporană și ziare de știri. Au fost incluse diverse semințe de culturi cerealiere cum ar fi boabe de soia, orz, orez, toate fiind introduse în tuburi de sticlă.

Capsula conţine şi un mic microscop pentru citit, instrucţiuni pentru realizarea unui microscop de dimensiuni mari, dar şi explicaţii detaliate însoţite de ilustraţii privind sunetele şi cuvintele din limba engleză, în caz că persoanele din viitor nu ar înţelege limbajul actual.

Deși capsula a fost înropată înapoi, experții nu au ezitat să dea publicității unei scrisori lăsate de Albert Einstein din carnetul său de înregistrări introdus în capsulă și care sună în felul următor:

Vremurile noastre sunt productive şi avem minţi creatoare. Invenţiile ne uşurează viaţa în mod considerabil. Traversăm mările folosind puterea tehnologică. Am învăţat să zburăm, putem să trimitem mesaje şi ştiri fără dificultate în întreaga lume, folosind cablurile electrice. Totuşi, oameni care trăiesc în ţări diferite se omoară unii pe alţii şi de aceea cei care se gândesc la viitor trăiesc în spaimă şi teroare. Inteligenţa şi caracterul maselor sunt inferioare faţă de cele ale câtorva indivizi, care produc lucruri valoroase pentru comunitate. Mă încred că posteritatea va citi aceste rânduri cu un sentiment de superioritate justificată şi cu mândrie„, a scris Albert Einstein.

Albert Einstein a fost unul dintre cei mai mari savanți din istorie. Moștenirea sa intelectuală include multe lucruri, printre care Teoria relativității. Einstein a descoperit, practic, ce este timpul și cum acesta se desfășoară. Savantul a fost de părerea că timpul nu este dat de ceas. Deși omul poate gestiona timpul, acesta oricum este influențat de el și nu îl poate manipula sub nicio formă. Pentru că nimeni și nimic nu este mai presus de timp și indiferent ce am face, ne îndreptăm cu toții în aceeași direcție temporală.

Ți-a plăcut articolul? Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori și pe pagina noastră de Facebook. 
Adaugă un comentariu