Cei de la Samsung au intrat în faza de dezvoltare a panourilor flexibile și au dezvoltat un nou model de telefon revoluționar: Galaxy X –  un telefon flip modern, care nu este alcătuit dintr-un ecran și o tastatură numerică.

Ecranul flexibil este pliat spre interior și este un ecran complet, tactil, format din două afișaje. Unul dintre aceste două afișaje este flexibil, iar celălalt rigid. Pe măsură ce dispozitivul se îndoaie, afișajul rămâne bine protejat când telefonul nu este utilizat.

Telefonul flexibil Samsung beneficiază de un panou OLED din plastic, a cărui diagonală măsoară în jur de 7.3 inci, iar dispozitivul poate fi utilizat în modul tabletă atunci când este deschis ca o carte, sau în modul telefon.

Documentația mai indică faptul că va fi utilizată o „balama” multiplă. Această articulație trebuie montată pe exterior, ceea ce creează imediat o problemă de proiectare. Articulația va avea, prin urmare, o suprafață plană. În plus, noua schiță arată și spațiul pentru cameră și interfață.