Amenajarea unei camere mici, alungite și înguste îți poate da adevărate bătăi de cap. Cu toate acestea, sunt multe variante de a o face elegantă și funcțională!bÎți propunem câteva trucuri pentru amenajarea unui living, dormitor sau birou de dimensiuni mici.

Atunci când trebuie să faci aranjamente într-un spațiu mic, apar două probleme:

  • Nu știi ce tip de mobilier să achiziționezi;
  • Nu știi cum să aranjezi mobilierul și alte lucruri astfel ca spațiul să pară vizual mai mare.

Iată care sunt recomandările echipei Lifeinfo :

Pentru o cameră îngustă: folosește culori diferite, dar cu cap. Adică, pentru pereții care sunt mai lungi optează pentru tonuri mai deschise, iar pentru cei înguști – culori mai întunecate. Astfel, parametrii camerei vor căpăta un echilibru, deci camera va părea mai pătrată.

Nu-ți fie teamă de decoruri luminoase, tablouri, poze sau texturi neobișnuite de perete. Acestea adaugă dinamică spațiului și îi conferă o complexitate. În cazul în care camera nu este alungită, ci este de tot micuță, profită la maxim de culori deschise!

Alege obiecte de decor care să nu aibă o formă dreptunghiulară: de exemplu, tablouri, lămpi și chiar covorașe de formă rotundă sau pătrată. Acest truc va da un echilibru spațiului dreptunghiular și îl va face să pară mai lat.

Încearcă să folosești și dungi orizontale în design-ul camerei. Acestea ajută la schimbarea vizuală a geometriei spațiului. O altă idee ar fi să creezi și niște rafturi, nișe: diversele adâncituri pe perete neutralizează efectul de tunel.

Pune oglinzi pe pereții lungi. Acest lucru va ajuta la extinderea vizuală a camerei.

Un exemplu de design pentru un living îngust, unde acesta poate fi împărțit pe zone. De exemplu, poți evidenția spațiul de dineu sau locul pentru relaxare…

Mobilierul tapițat poate fi așezat de-a lungul pereților lungi sau perpendicular pe acestea. Pentru un living alungit, sunt potrivite canapele de gen colțar sau cele rabatabile, fotoliile, dar și o masă de cafea.

Este nerecomandat să supraîncarci spațiul cu mobilier masiv, care încarcă privirea și spațiul. Este mai bine să optezi pentru ceva minimalist și funcțional, cum ar fi sertarele (chiar și patul) încorporate în dulapul de perete.

Cum să amenajezi camera copilului:

Pentru un dormitoraș mic, salvarea este dată de un mobilier aranjat de-a lungul pereților lungi. Astfel, copiluții vor avea parte de mai mult spațiu pentru joacă, dar și de o iluminare și aerisire naturală.