Vrei să fii la modă sau pur și simplu vrei să-ți protejezi ochii de razele solare? Alegerea unei perechi perfecte de ochelari de soare este departe de a fi o procedură simplă, dar care se poate transforma într-o aventură la mall dacă știi cum să îi alegi.

Există o serie de aspecte pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a face o astfel de achiziție. Mai mult, asigură-te că ții cont de anumiți factori, astfel încât să alegi niște ochelari care să corespundă perfect feței tale.

Ai o față pătrată? Rotunjește-o!

Ochelarii pe care îi alegi pot să-ți îmbunătățească aspectul. De exemplu, dacă ai o față pătrată, adică dacă ai unghiuri bine definite la nivelul maxilarului, obrajilor și frunții, va trebui să alegi ochelari cu rama rotundă. Procedând astfel, vei armoniza fața prin contrastul dintre forma feței și forma ochelarilor, atrăgând atenția asupra curbelor netede ale acestora.

Ai o față rotundă? Alege ochelari cu rame dreptunghiulare!

Dacă ai o față plinuță și rotundă, alege niște cadre de formă dreptunghiulară sau alungită. Acest lucru îți va conferi vizual o altă formă a feței și un aspect pe care, poate ți l-ai dorit de multă vreme și îți va transforma shopping-ul într-o plăcere.

Alege culorile care complimentează pielea și părul.

Acum, că știi ce formă de ochelari ți se potrivește, identifică o culoare care se va armonia cu pielea și părul tău. De exemplu, dacă ai pielea întunecată și/sau părul negru, optează pentru lentile întunecate. Iar dacă ai pielea mai deschisă și/sau părul blond, alege ochelari de culoare maro, bronz, albastru etc. care ți se vor potrivi de minune.

Dacă, totuși, nu ești constrânsă de un loc de muncă conservator, nu ezita să folosești culori contrastante ale ochelarilor pentru a-ți scoate stilul în evidență. De exemplu, niște cadre roșii pe ochi albaștri sau cadre negre pe ochi căprui sunt de obicei opțiuni pe care nu ar strica să le experimentezi, însă într-un magazin real.

Alegerea ochelarilor de soare de calitate  înseamnă și costuri pe măsură. Prin urmare, ia în considerare lentilele ochelarilor. O deosebită importanță și popularitate o au lentilele care protejează ochii împotriva a cel puțin 95% din razele UVA și 99% din razele UVB. Practic, toate brandurile cu reputație oferă aceasta protecție. Dacă, totuși, optezi pentru niște ochelari de soare care nu au lentile de protecție, ar fi bine să un control oftalmologic, pentru că paza bună trece primejdia rea, ori sănătatea ta vizuala are și ea o importanta majoră pe măsură ce înaintezi în vârstă. Lentilele pe care le alegi ar trebui să fie rezistente și la zgârieturi sau distrugeri.

În cele din urmă, culoarea lentilelor este mai mult decât o decizie bazată pe modă. Aceasta funcționează mai bine în diferite scenarii, mai ales dacă te implici în diferite activități de sport. De exemplu, schiorii și snowboarderii se simt bine cu ochelari de culoare roșie sau chihlimbar, în timp ce jucătorii de tenis preferă o pereche de ochelari de culoare albastră sau verde.

Așadar, ține cont de toți factorii menționați mai sus, stabilește care este forma feței tale, activitatea și stilul și vei face cea mai bună alegere!

Ți-a plăcut articolul? Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori și pe pagina noastră de Facebook. 
Adaugă un comentariu