Sunt zile când nu mai lăsăm telefonul din mână. Mergem cu el peste tot, în diverse locuri cu grad diferit de contaminare cu bacterii, lucru care ne poate pune sănătatea în pericol. În acest caz, n-ar strica să ne dezinfectăm din când în când telefonul.

Pentru a-ți curăța telefonul, pregătește următoarele lucruri:

  • pânză moale, fără scame sau prosop din microfibră. Poți folosi și acele batistuțe de șters ochelarii sau monitoarele calculatoarelor.
  • Discuri de bumbac și câteva scobitori pentru a îndepărta murdăria din locurile greu accesibile.
  • Soluție de curățare.

Telefoanele vechi fără senzor și acoperire oleofobă pot fi șterse cu alcool etilic sau oțet alb. Nu-ți face griji, nu se va întâmpla nimic cu ecranul telefonului tău! Pentru telefoanele moderne gen smartphone sau iphone cu display mai sensibil este nevoie de soluții speciale. Nu folosi detergent de uz casnic sau spray-uri pentru geam pentru a-ți curăța telefonul! Pentru telefoanele moderne, după cum am spus, există soluții speciale în comerț.

Iată cum să le utilizezi:

Șterge ecranul cu un șervețel moale (sau prosop din microfibră) pentru a îndepărta particulele mici (acestea pot lăsa zgârieturi).

  • Aplică o picătură de detergent pe muchia șervețelului.
  • Șterge afișajul și carcasa.
  • Lustruiește ușor ecranul cu o margine uscată a șervețelului.

Înainte de a-ți dezinfecta telefonul, asigură-te că nu se află a încărcat. Pentru securitate, îl poți chiar deconecta.

Cât de des să-ți dezinfectezi telefonul

Se recomandă să-ți dezinfectezi telefonul cel puțin o dată pe zi. Poți face acest lucru, de exemplu, seara înainte de culcare și de fiecare dată după ce mergi la toaletă, or’ acesta este un prim pas în prevenirea bolilor.