Avocado este considerat un fruct minute care astăzi este aproape nelipsit din bucătăriile noastre. Specialiștii în nutriție au constatat că în cazul consumatorilor de avocado, nivelul nutrienților din organism se află la un nivel optim, care indică o stare excelentă de sănătate!

Fiind una din cele mai bune surse de grăsimi sănătoase, avocado conține acid oleic care ajuta la reducerea nivelului de colesterol în sânge. Acest fruct contribuie la absorbția nutrienților din alimente, lucru care face ca orice mâncare consumată cu acest fruct să devină mai sănătoasă.

Cum să introduci avocado în diferite feluri de mâncare?

1. Pâine prăjită cu avocado

Pentru un mic dejun sănătos și copios, pune două felii de pâine în toaster și acoperă-le cu felii de avocado tăiate fâșii. Condimentează cu sare și piper, după gust. Este un mic dejun delicios și nu îți ia mult timp ca să-l pregătești!

2. Sandwich cu avocado

Prăjește o felie de pâine integrală, unge-o cu ulei de măsline, apoi stoarce puțină lămâie pe ea și orneaz-o cu felii de roșii cherry și avocado. Delicios!

 `

3. Ochiuri cu avocado
Pregătește-ți omleta preferată, iar la sfârșit, adaugă peste ea cubulețe de avocado. Las-o un minut și închide focul. Este o combinație delicioasă și simplă de gătit.

4. Avocado umplut cu ou

O rețetă pe cât de sofisticată, pe atât de gustoasă. Curăță bine miezul unui avocado și sparge cate un ou în fiecare jumătate. Pune la cuptor și lasă-l acolo pana vezi ca oul e gata.

5. Sos Guacamole

Sosul mexican guacamole este un sos sau o salată pe baza de avocado extrem de gustos și hrănitor. Este sosul tradițional al mexicanilor de mii de ani. Îți prezentăm o rețetă ceva mai complicată, dar care merită tot efortul!

Ingrediente:

  • ½ ceapă roşie mică;
  • 1-2 ardei iuţi proaspeţi, roşii;
  • 3 fructe de avocado, coapte;
  • 1 legătură de pătrunjel sau coriandru;
  • 6 roşii cherry coapte;
  • 2 limete;
  • ulei de măsline;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare

Curăță ceapa şi scoate seminţele de la un ardei iute. Taie-le mărunt pe un tocător împreună cu toate celelalte ingrediente. Alegi frunzele de pătrunjel sau coriandru, le toci nu prea mărunt şi adaugi roşiile, apoi continui să le toci pe toate la un loc. Adaugi zeama de la 1 limetă şi 1 lingură de ulei, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Toci mărunt ardeiul iute rămas şi îl împrăştii peste guacamole (în cazul în care îţi place un sos mai picant). Decorează sosul cu frunze de pătrunjel sau coriandru și servește sosul alături de pâine prăjită sau lipie.

Poftă bună!