Corpul nostru are nevoie de îngrijire și atenție. Se știe că principala particularitate a pielii constă în capacitatea sa de regenerare și de reînnoire. Datorita procesului de regenerare, în organism are loc producerea de colagen și elastină cu ajutorul cărora se formează țesuturi noi: pielea devine mai catifelată, mai fermă și mai tânără.

Odată cu înaintarea în vârstă, aceste procese încetinesc, iar pentru stimularea procesului de regenerare a pielii specialiștii în dermatologie au proiectat o procedură cosmetologică specială de curățare a pielii, denumită exfoliere.

De ce este necesară exfolierea corpului?

Această procedură curăță porii, elimină celulele moarte de pe piele și alte impurități. În rezultat, obținem o piele proaspătă, moale și bine hidratată.

Dermatologii recomandă exfolierea pielii înainte de a merge în vacanță pe litoral, de exemplu. Astfel, ne pregătim corpul pentru interacțiunea cu razele solare: porii curați ai pielii de deschid și pregătesc corpul pentru un bronz uniform. Este bine ca această procedură să fie făcută în complex cu procedurile de masaj și împachetări cu substanțe hrănitoare.

Tipuri de exfoliere pentru corp

Există mai multe feluri de exfoliere a corpului, pentru că pielea fiecăruia este diferită și are nevoie de îngrijiri personalizate.

Exfolierea glicolică, de exemplu, se face în cazurile în care pielea este uscată, când apar mici riduri sau pete pigmentate, cât și pentru pielea problematică (cu acnee). Pentru o astfel de procedură se folosește acidul glicolic. Datorita particulelor mici, acesta pătrunde repede în piele la adâncimea necesară, iar in rezultat pornesc toate procesele biologice.

Exfolierea cu cristale de sare. Datorita acestei proceduri, cristalele de sare scot din organism toxinele și astfel se ameliorează schimbul de substanțe. Pielea capătă o culoare frumoasă, iar persoanele care se luptă cu celulita se pot bucura de o piele uniformă datorită exfolierii cu cristale de sare.

Exfolierea cu miere. Aceasta este cea mai îndrăgită procedură pentru cei cărora le place să aibă grijă de corpul lor. Datorita proprietăților sale unice, mierea absoarbe toate excesele de sebum din piele și o îmbogățește, totodată, cu un complex de vitamine și minerale. Astfel, pielea devine revitalizată, hidratată și frumoasă.

Și pentru că majoritatea femeilor se confruntă cu celulita, recomandăm o rețetă de exfoliere cu cristale de sare:

Aveţi nevoie de:

  • 100 g de sare de mare
  • 5 linguri de ulei de măsline

După ce faceți baie, ștergeți-vă ușor cu un prosop. Turnați în palmă uleiul de măsline, iar apoi – sarea de mare. Aplicați această combinație pe zonele cu celulită, masând ușor timp de 2-3 minute. Faceți această procedură de două ori pe săptămână și veți observa cum pielea ta capătă un aspect mai frumos! Aveți grijă, totodată, să exfoliați pielea înainte de epilare, și nu după, pentru a nu provoca iritații.

Stimate doamne, ce prodedură de exfoliere a corpului cunoașteți?
Așteptăm comentariile dumneavoastră!