O zi toridă de vară este o zi tocmai bună pentru o înghețată. E momentul să te delectezi cu aroma și gustul inedit al înghețatei de pepene galben și mango.

Încă nu ai încercat-o? Din doar cinci ingrediente simple vei crea un desert rapid, răcoros și sănătos, cu care îți vei surprinde familia și prietenii.

Pepenele galben, pe lângă faptul că este o sursă bogată de vitamine și minerale necesare pentru sănătate, mai conține și un număr scăzut de calorii, fiind ideal pentru menținerea siluetei. Mango este considerat fructul fericirii, întrucât, datorită cantității de magneziu și vitamine ce o conține, scade nivelul de stres și îmbunătățește metabolismul. Combină aroma unică a fructului de mango cu gustul mega delicios al pepenelui galben și o să rămâi încântat!

Ingrediente de bază pentru prepararea înghețatei:

  1. 4 ouă (separă albușurile de gălbenușuri)
  2. 100 gr. de zahăr pudră
  3. 300 ml de frișcă

Ingrediente pentru aroma de mango și pepene galben:

  1. ½ de pepene galben
  2. 12 fructe de mango

Mod de preparare:

Pasul 1 – pregătirea compoziției ce va da aromă înghețatei
Decojește și taie în bucăți mici pepenele galben. Decojește fructele de mango și taie 4-5 felii din ele, iar restul taie în bucăți mici. Amestecă cu blenderul cele două fructe.

Pasul 2 – prepararea înghețatei
Bate albușurile de ou într-un bol încăpător până ce compoziția va deveni suficient de densă. Adaugă în tranșe egale zahărul pudră și amestecă constant.

În alt bol, bate frișca până când se va întări. Apoi, amestecă puțin gălbenușurile de ou și încorporează cu atenție frișca, gălbenușurile de ou și albușurile cu zahăr. Delicat, adaugă amestecul de fructe și feliile tăiate în bucăți mici.
Toarnă compoziția obținută într-un recipient potrivit pentru congelator. Amestecă atent și lasă înghețata să se răcească peste noapte. Savureaz-o cu plăcere!

Tu cu ce te răsfeți vara aceasta? Împărtășește cu noi rețeta desertului tău preferat!