Browserul prin care navighezi pe net îți face figuri și descarca rapid bateria laptopului? Este un lucru normal dacă vorbim de Google Chrome.

În ultimii ani, Chrome a căpătat o popularitate incredibilă printre utilizatori. Acesta s-a dovedit a fi simplu și rapid în navigare, se sincronizează și se integrează perfect cu serviciile Google. Ce altceva să-ți mai dorești de la un browser?

Cu toate acestea, însă, Chrome nu este browserul perfect. Nici măcar faptul că acesta este browserul preferat al 60% din utilizatorii internetului, nu îl face să fie perfect pentru tine. De ce?

Chrome te urmărește

Dacă o să intri în setări, vei spune cu greu că Google Chrome îți respectă confidențialitatea. Acest browser transmite pe Google tot ce „vede”: locația ta, istoricul căutărilor, istoricul adreselor URL tipizate și multe alte informații. Aceste lucruri se fac pentru a te targeta în diferite reclame și pentru a „îmbunătăți” serviciile Google pentru tine, în mod special.

În cazul în care ești un mare fan al Chrome-ului și nu vrei să renunți la el, încearcă să te uiți cu atenție în setările browser-ului și să setezi confidențialitatea maximă pentru ca datele dale să nu se „scurgă” în altă parte. Există, însă, browsere mult mai sigure ca Firefox cu funcția Do not Track, care accelerează încărcarea paginilor, sau Chromium, Opera, Vivaldi. Aceste browsere îți asigură mult mai bine confidențialitatea datelor. Pentru o variantă hardcore sunt recomandabile Tor Browser și Epic. Astea chiar îți vor oferi protecția și confidențialitatea maximă a datelor.

Chrome îți descarcă rapid bateria laptopului

Se știe că cel mai mare dezavantaj al bateriilor de la laptopuri constă în descărcarea lor rapidă, mai ales dacă te uiți la videouri sau calculatorul rulează aplicații care-i solicită resursele. Ei bine, Chrome „contribuie” și mai mult la consumul bateriei. Dacă vrei să eviți acest lucru, renunță la Chrome în schimbul browserelor pe care le-am menționat anterior. Vei salva viața bateriei de la calculator cu 35%!

Chrome nu mai este cel mai rapid browser

Este adevărat că pe vremuri Chrome era cel mai rapid browser din lume, dar acum nu mai este așa. Dacă vei deschide lifeinfo.ro de pe diferite browsere cum ar fi Firefox, Opera, Vivaldi sau Edge, vei observa că viteza de încărcare a paginilor va fi aproape aceeași ca și la Chrome, poate chiar mai rapidă. Adică diferența de încărcare a paginilor de pe toate aceste browsere poate consta în câteva milisecunde.

Programatorii au constatat în cadrul unor teste că browserele DigitalTrends Edge, Opera și Vivaldi au depășit Google Chrome cu trei puncte de referință.