Zilele răcoroase sunt perfecte pentru delectări cu prăjituri delicioase la o cafea, iar una dintre cele mai simple de gătit este Lămâița, care nu îți ia decât 30 minute pentru preparare.

Ingrediente pentru blat

  • 150 g faină
  • 150 g zahăr
  • un praf de sare
  • 1/4 lingurită praf de copt
  • 2 ouă
  • 2 linguri de iaurt
  • 3 linguri de ulei
  • coaja de la 2 lamâi
  • 3 linguri zeamă de lămâie

Ingrediente pentru glazură

  • 150 g zahăr pudră
  • coaja unei lămâi
  • 2-4 linguri zeama de lamâie

Mod de preparare

Unge o tavă de copt cu puțin ulei și tapeaz-o cu hârtie de copt. Preîncălzește cuptorul, în timp ce pui  ingredientele pentru blat într-un castron și le omogenizezi cu o spatulă sau cu mixerul.

Toarnă amestecul în tavă și pune-l în cuptor 25-30 de minute. Prăjitura trebuie să fie rumenă. O poți verifica, eventual, cu o scobitoare dacă s-a copt bine.

În tot acest timp, treci la pregătirea glazurii, turnând ușor zeama de lamâie peste zahărul pudră, amestecând  în continuu. Glazura este gata atunci când capătă o consistență puțin mai lichidă decât mierea.

Scoate prăjitura din cuptor. După ce s-a răcit, glazureaz-o și pune-o la rece.

Servește-o cu plăcere la un ceai sau la o cafea! Poftă bună!