Negresa este una dintre cele mai simple, pufoase și delicioase prăjituri, preferată de toată lumea!

Se gătește extraordinar de simplu, urmând această rețetă:

Ingrediente:

  1. 200 gr făină
  2. 360 gr zahăr
  3. 4 ouă
  4. 250 ml apă
  5. 2 linguri de cacao
  6. 200 gr unt
  7. 150 ml lapte
  8. 150 gr miez de nucă
  9. un plic de praf de copt (10 gr)
  10. esență de rom și zahăr vanilat
  11. un praf de sare

Mod de preparare:

Se decojesc nucile și se toacă bucăți mari. Untul se taie cubulețe, iar cacaoa se cerne peste unt împreună cu zahărul. Se adaugă toate peste laptele rece si se pun la foc amestecând încontinuu pentru a forma o compoziție uniforma. Când a dat primul clocot, închidem aragazul și se lasă la răcit. După ce s-a răcit compoziția, se adaugă zahărul vanilat și esența de rom. Apoi se încorporează ouăle întregi, amestecând treptat și adăugând făina amestecată cu praful de copt. Se adaugă și nucile tocate, după care compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu unt și faină. Se încinge cuptorul la 150 grade și se coace negresa timp de 30 minute.

Poftă bună!