NIO EVE este un nou proiect de automobil electric. Conceptul EVE este creația grupului NIO start-up în tandem cu compania chineză NextEV.

Ideea producătorului este de a transforma caroseria automobilului într-un adevărat living pe roți. Designul banchetelor oferă posibilitatea transformării acestora într-o de mini-canapea, conferind salonului mașinii o atmosferă de confort și relaxare.

Portierele mașinii sunt dotate cu sistem de glisare, care oferă un acces convenabil la interiorul mașinii. Salonul mașinii poate găzdui până la șase persoane.

Potrivit ideilor creatorilor, EVE va putea naviga pe pilot automat și în modul manual. Asistentul de la bord, NOMI, bazat pe un sistem de inteligență artificială are abilitatea să comunice cu pasagerii și să interacționeze cu ei prin intermediul instrumentelor de cu aceștia folosind instrumente comutate la realitate.

Parbrizul robo-mobilului are abilitatea de a se transforma într-un acoperiș panoramic, iar geamurile pot reflecta prin proiecții diferite informații cum ar fi date despre instrumentele de navigare atunci când mașina se deplasează în modul manual sau informații de însoțire atunci când mașina este condusă de autopilot.

După cum am menționat, conceptul NIO prevede utilizarea unei transmisii complet electrice și promite să aducă mașina pe piață până în 2020.

Compania NextEV a lansat deja un NIO EP9 cu o putere de 1360 cai putere, care are capacitatea de accelerare de la 0 la 100 km/h în doar 2,7 secunde.