În anul 1926, revista americană Collier’s a publicat un interviu cu inventatorul și fizicianul Nikola Tesla. Spusele inventatorului au șocat publicul în acea vreme, iar acum încă mai stârnesc curiozitatea oamenilor.

Născut la 28 iunie 1856, Tesla era cetățean al Imperiului Austriac prin naștere și mai târziu a devenit cetățean american. Prin demonstrația lui de comunicare fără fir prin intermediul undelor radio în 1894 și după victoria în „războiul curenților”, a fost recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari ingineri electricieni ai S.U.A.

Tesla își petrecea mult timp citind cărți, pe care le memora în întregime, având o memorie fotografică. Putea vizualiza în formă reală orice obiect al cărui nume îl auzea. În prezent, afecțiunea numită sinestezie prezintă simptome similare. Tesla putea vizualiza o invenție cu o precizie incredibilă, incluzând toate dimensiunile, înainte de a începe să o construiască, tehnică pe care azi o cunoaștem ca gândire vizuală.

Inventatorul nu obișnuia să deseneze schițe ale invențiilor, concepea totul din minte. De asemenea, avea premoniții ale evenimentelor care aveau să se întâmple, premoniții care au început încă din timpul copilăriei. Iată ce a prevăzut Tesla pentru viitorul omenirii:

„Odată ce au apărut sistemele fără fir, mi-am dat seama că această nouă artă îi va aduce omenirii mai mult decât orice descoperire științifică, pentru că aceasta distruge de fapt distanțele. Întreaga lume se va transforma într-un creier imens. Oamenii vor putea să comunice unii cu alții practic instantaneu, indiferent de distanță. Mai mult de atât, cu ajutorul televiziunii și a telefonului, vor putea să se vadă și să se audă de parcă ar sta față în față, necătând la miile de kilometri, iar dispozitivele care le vor permite să facă asta vor fi mult mai simple decât telefoanele noastre de azi. Oamenii vor putea urmări și asculta evenimente – inaugurarea președintelui, campionatul sportiv, lupte și noutăți – de parcă s-ar afla acolo.”

„Va fi posibil pentru naţiuni să lupte fără armate, nave sau arme, cu arme mult mai teribile, care au o capacitate de acţiune distructivă nelimitată. Un oraş, aflat la orice distanţă de inamic, poate fi distrus – şi nici o forţă din lume nu poate opri aceasta. Dacă vrem să prevenim o calamitate apropiată şi transformarea globului într-un infern, ar trebui să accelerăm dezvoltarea maşinilor zburătoare şi a transmisiei energiei wireless fără de întârziere, cu toată puterea şi resursele naţiunii”.

„Toate căile ferate vor fi electrificate, iar locomotivele cu abur vor ajunge în muzee. Vor apărea mașini zburătoare, care nu vor avea pilot la bord și vor fi libere de orice restricții, pe care le au aeroplanele de astăzi. Vom putea ajunge din New York în Europa în doar câteva ore. Vom putea primiziarele cotidiene acasă prin intermediul rețelei fără fir în fiecare dimineață. Problema ce ține de parcarea automobilelor și construcția drumurilor va fi rezolvată. În orașele noastre vor apărea turnuri de parcare, iar străzile vor fi considerabil extinse.”

„Implicarea femeii în noi domenii de acţiune, uzurparea graduală de către ele a conducerii bărbaţilor, va disipa sensibilitatea feminină, va reduce instinctul matern, astfel că maternitatea şi căsătoria vor părea neplăcute şi civilizaţia umană se va apropia tot mai mult de civilizaţia perfectă a stupului de albine. Urmează o nouă ordine a sexului – conducerea de către femei.”

„Veţi comunica instantaneu, printr-un simplu echipament de buzunar. Avioanele vor zbura fără piloţi, ghidate de la sol prin unde radio. O cantitate uriaşă de energie va fi transmisă fără fire. Cutremurele vor deveni din ce în ce mai frecvente. Zonele temperate vor deveni foarte reci sau toride. Şi cele mai multe dintre acestea sunt foarte aproape să se producă”.

Revista Colliers, 30 Ianuarie, 1926