Se apropie weekend-ul și orice gospodină ar dori să-i răsfețe pe cei dragi cu un desert delicios.
Ne-am gândit la ceva sănătos, delicios care efectiv să ți se topească în gură: șarlotă cu mere. Cei ai casei vor fi încântați de acest chec minunat!
Iată ingredientele de care vei avea nevoie:
- 5 ouă
- 200 gr zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- Coaja unei lămâi
- 200 gr făină
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui
- 4-5 mere
Mod de preparare:
- Separă albușurile de gălbenușuri (ouăle trebuie să fie la temperatura camerei).
- Pune albușurile într-un bol și începe să le bați cu mixerul sau cu telul până se fac spumă, adăugând treptat zahăr vanilat și zahăr tos în ploaie.
- Într-un bol aparte omogenizează gălbenușurile cu uleiul, până obții o pastă gen maioneză, apoi adaugă-le peste bezea.
- După ce ai încorporat gălbenușurile în bezea, adaugă făina în ploaie împreună cu praful de copt.
- Omogenizează compoziția ușor, amestecând cu o paletă, cu grijă, de jos în sus ca să nu spargi bulele de aer care se formează.
- Rade peste compoziție coaja de la o lămâie și taie merele cubulețe pentru a le adăuga ulterior în tavă.
- Unge tava cu unt sau cu ulei (o poți tapeta și cu hârtie de copt), adaugă jumătate din compoziție, iar peste ea aranjează cubulețele de mere și toarnă restul aluatului.
- Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru primele 15 minute, apoi micșorează temperatura la 150 de grade pentru următoarele 10 minute.
- După preferință, se poate adăuga zahăr pudră atunci când checul este parțial răcit.
Pe lângă faptul că este delicioasă și pufoasă, șarlota de mere va fi un bun prilej de a petrece o zi minunată alături de oamenii tăi de suflet.
Poftă bună!
Îți place șarlota cu mere? Distribuie această rețetă și prietenilor tăi!
Pare a fi buna. Vreau s-o incerc, apoi revin cu alte comentarii.
E delicioasa