Se apropie weekend-ul și orice gospodină ar dori să-i răsfețe pe cei dragi cu un desert delicios.

Ne-am gândit la ceva sănătos, delicios care efectiv să ți se topească în gură: șarlotă cu mere. Cei ai casei vor fi încântați de acest chec minunat!

Iată ingredientele de care vei avea nevoie:

  1. 5 ouă
  2. 200 gr zahăr
  3. 1 plic zahăr vanilat
  4. 1 plic praf de copt
  5. Coaja unei lămâi
  6. 200 gr făină
  7. 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  8. 4-5 mere

Mod de preparare:

  • Separă albușurile de gălbenușuri (ouăle trebuie să fie la temperatura camerei).
  • Pune albușurile într-un bol și începe să le bați cu mixerul sau cu telul până se fac spumă, adăugând treptat zahăr vanilat și zahăr tos în ploaie.
  • Într-un bol aparte omogenizează gălbenușurile cu uleiul, până obții o pastă gen maioneză, apoi adaugă-le peste bezea.
  • După ce ai încorporat gălbenușurile în bezea, adaugă făina în ploaie împreună cu praful de copt.
  • Omogenizează compoziția ușor, amestecând cu o paletă, cu grijă, de jos în sus ca să nu spargi bulele de aer care se formează.
  • Rade peste compoziție coaja de la o lămâie și taie merele cubulețe pentru a le adăuga ulterior în tavă.
  • Unge tava cu unt sau cu ulei (o poți tapeta și cu hârtie de copt), adaugă jumătate din compoziție, iar peste ea aranjează cubulețele de mere și toarnă restul aluatului.
  • Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru primele 15 minute, apoi micșorează temperatura la 150 de grade pentru următoarele 10 minute.
  • După preferință, se poate adăuga zahăr pudră atunci când checul este parțial răcit.

Pe lângă faptul că este delicioasă și pufoasă, șarlota de mere va fi un bun prilej de a petrece o zi minunată alături de oamenii tăi de suflet.

Poftă bună!

Îți place șarlota cu mere? Distribuie această rețetă și prietenilor tăi!
Ce părere ai?