„Cum pot avea un păr ca al unei vedete, adică lung, mătăsos și strălucitor?”, se întreabă multe doamne.

Se spune că pentru a avea un păr sănătos și strălucitor, trebuie să ai gene bune. Însă, trihologii (specialiștii care se ocupă cu studierea părului și scalpului) și stiliștii spun că un păr bogat și sănătos poate fi obținut și printr-o îngrijire ca la carte.

Cum să-ți îngrijești corect părul?

Vitalitatea și frumusețea părului depinde de modul în care te „comporți” cu el. Frecvența uscării, coafatul, colorarea și placa de păr afectează negativ starea părului, de aceea s-ar putea ca el să nu arate așa cum ți-ai dori.

Reguli de bază

  • Mai întâi de toate trebuie să-ți alegi corect șamponul, în funcție de tipul de scalp pe care îl ai.
  • Daca ai un scalp gras, iar organismul tău secretă mult sebum, este mai bine să folosești un șampon pentru uz zilnic. Componența acestor tipuri de șampon include agenți de curățare mai puțin agresivi (agenți tensioactivi), care nu vor usca părul și nu vor irita scalpul.
  • Șamponul este un produs alcalin. Pentru a-i neutraliza acțiunea, trebuie să folosești un balsam pentru păr care-i va conferi un aspect de netezime. Fără balsam, părul se poate electriza și poate arăta prea pufos. Acest lucru se datorează faptului că nu ați „închis” porii firelor de păr.
  • După spălare, nu trebuie să freci energic scalpul și părul, pentru că acesta își va pierde finețea și capacitatea de a reflecta lumina. Deci părul tău nu va mai străluci dacă îl vei freca. Tamponează-l ușor cu prosopul și nu îl pieptăna imediat după spălare, pentru că părul este încă umed și elastic, iar atunci când se va usca va deveni fragil și se va rupe.

Așa scalp, așa păr!

În derma capilară există foliculi. Aceștia sunt, de fapt, responsabili pentru creșterea și aspectul părului – grosimea, volumul și grosimea lui. Prin îngrijirea scalpului, îmbunătățești alimentarea cu sânge a foliculilor: aceștia vor primi suficient oxigen și nutrienți.

În cazul în care rădăcinile părului nu vor obține o nutriție suficientă, atunci părul va deveni fragil, subțire și mat. Iată ce tip de produse poți folosi pentru îngrijirea scalpului:

  • Șampon pentru curățare profundă;
  • Peeling-uri și scrub-uri pentru scalp;
  • Loțiuni și seruri care stimulează creșterea părului.

Experții mai recomandă masajul zonei occipitale a capului pentru a îmbunătăți alimentarea cu sânge a foliculilor. Acest lucru ameliorează tensiunea în mușchi și dilată vasele de sânge, astfel încât rădăcinile obțin suficiente oxigen și oligoelemente.

Așadar, pentru a crește un păr sănătos și strălucitor, este nevoie de răbdare și îngrijire regulată. Un specialist triholog te-ar putea ajuta cu mai multe sfaturi la acest subiect. Ai aici și un filmuleț de la un hairstylist cu recomandări extrem de utile!

Tu cum îți îngrijești scalpul și părul? Împărtășește-ne și nouă trucurile tale!

Adaugă un comentariu