Recent, compania sud-coreeană LG a lansat noul televizor de înaltă rezoluție care se rulează ca o coală de hârtie atunci când este pornit. Este vorba de televizorul OLED R (de la Revolution).

Acest televizor ”tapet”, am spune, nu ocupă spațiu în camera în care este instalat, se rulează și dispare în mobile atunci când nu te mai uiți la el și se ridică atunci când vrei să vizionezi o emisiune. Este, de departe, cel mai inovator produs din 2019 și poate fi deja achiziționat!

LG Signature OLED R are diagonal de 65 de inci și un panou OLED – singurul care poate fi curbat și se poate ilumina singur.  Mecanismul de rulare se află în interiorul cutiei care este dotată cu sistem audio de tip 4.2 cu o putere de 100W reală și cu suport pentru Dolby Atmos.

Procesul de rulare durează cel mult 10 secunde, iar ecranul este împărțit în proximativ 50 de segmente, pentru a fi cât mai rezistent, și tot din același motiv există un sistem de susținere de tip foarfecă pe spatele acestuia.

Televizorul rulabil are trei moduri distincte: vedere completă, adică totalitatea ecranului; vedere liniară în care ecranul este ascuns parţial şi arată doar panourile de muzică, ceas, informaţii meteo sau altele şi vedere zero, în care televizorul este ascuns în întregime.

Rularea se face în mod absolut silențios și fluid. Ecranul arată senzațional, iar culorile, contrastul și lumina ne face să credem că OLED este cel mai bun televizor de până acum. Încă nu avem o informative despre preț, dar s-ar putea să fie dublu celui unui OLED W.