E vară și e perioada când putem să profităm de prospețimea fructelor. Ai parte de o mulțime de vitamine și nutrienți importanți, pentru ați face rezervele pentru tot anul.

Odată ce este sezonul caiselor acum, e timpul să incluzi aceste fructe minunate în alimentația zilnică, mai ales ales că ele te ajută în nenumărate probleme de sănătate. Îți recomandăm cu drag un desert sănătos și delicios pentru tine si familia ta, o prăjitură cu caise și iaurt.

Ingrediente:

  1. 450 g făina
  2. 240 g zahăr
  3. 4 ouă
  4. 120 ml ulei
  5. 220 ml iaurt cu caise
  6. 1 plic praf de copt
  7. 4-16 caise (depinde de dimensiuni)
  8. 2 plicuri zahăr vanilat
  9. 1 fiola esență de rom
  10. un praf de sare
  11. zahăr pudră pentru pudrat

Mod de preparare:

Punem ouăle la mixat într-un bol peste care adăugăm, în ploaie, zahărul și praful de sare. E suficient să mixăm totul aproximativ 10 minute, adăugând în acest timp și cele 2 plicuri de zahăr vanilat.

La conținutul obținut după mixare se alatură treptat uleiul, iartul (lingură cu lingură) și la final esența de rom, continuând să mixăm în tot acest timp.
Cernem făina și o amestecăm cu praful de copt, după care o adăugăm ușor și amestecăm de jos în sus cu o lingură de lemn.
La etapa următoare preîncălzim cuptorul și între timp spălăm bine caisele. Îndepărtăm sâmburele și coaja de pe ele, iar mai apoi le tăiem exact în jumătate.

Pentru a găti prăjitura noastra cu caise și iaurt, vom avea nevoie de o tavă de copt, de mărime standard 30×22, pe care o tapetăm cu o hârtie de copt. Turnăm aluatul din bol în tava pregătită, punem deasupra lui fructele cu partea interioară în sus și dăm tava la cuptorul deja încins.

Prăjitura se coace timp de 35 de minute, la 180 de grade. La expirarea acestui timp, putem testa cu o scobitoare dacă prăjitura noastră este gata.

La final, scoatem tava din cuptor și o lăsăm să se răcească, după care o pudrăm cu zahărul pudră și o feliem. Poftă bună!

Dacă rețeta noastră „Prăjitura cu caise și iaurt” ți-a fost pe plac, lasă-ne un comentariu mai jos.