Zilele răcoroase sunt perfecte pentru delectări cu prăjituri delicioase la o cafea, iar una dintre cele mai simple de gătit este Lămâița, care nu îți ia decât 30 minute pentru preparare.
Ingrediente pentru blat
- 150 g faină
- 150 g zahăr
- un praf de sare
- 1/4 lingurită praf de copt
- 2 ouă
- 2 linguri de iaurt
- 3 linguri de ulei
- coaja de la 2 lamâi
- 3 linguri zeamă de lămâie
Ingrediente pentru glazură
- 150 g zahăr pudră
- coaja unei lămâi
- 2-4 linguri zeama de lamâie
Mod de preparare
Unge o tavă de copt cu puțin ulei și tapeaz-o cu hârtie de copt. Preîncălzește cuptorul, în timp ce pui ingredientele pentru blat într-un castron și le omogenizezi cu o spatulă sau cu mixerul.
Toarnă amestecul în tavă și pune-l în cuptor 25-30 de minute. Prăjitura trebuie să fie rumenă. O poți verifica, eventual, cu o scobitoare dacă s-a copt bine.
În tot acest timp, treci la pregătirea glazurii, turnând ușor zeama de lamâie peste zahărul pudră, amestecând în continuu. Glazura este gata atunci când capătă o consistență puțin mai lichidă decât mierea.
Scoate prăjitura din cuptor. După ce s-a răcit, glazureaz-o și pune-o la rece.
Servește-o cu plăcere la un ceai sau la o cafea! Poftă bună!
Comenteaza